lekkage

lekkageEen lekkage is altijd vervelend. Zeker als je niet direct de oorzaak weet te traceren. Gelukkig kan een lekdetectiebedrijf dan vaak uitkomst bieden. Dit soort bedrijven heeft een enorme reeks aan verschillende technieken beschikbaar die je in kunt zetten om de oorzaak van de lekkage te vinden. Zo is er ook de zogenaamde rookproef. Deze rookproef kun je gebruiken om bij lekkages de bron van alle ellende te vinden.

Wanneer zet ik een rookproef in?
Een rookproef kun je over het algemeen in zetten bij leidinglekkages. Hierbij kun je denken aan lekkages in bijvoorbeeld de water- of CV-leidingen of in de vloerverwarming. Ook kun je rookproef inzetten bij het zogenaamde buitenwater, namelijk de vijver of, als je echt groot leeft en veel ruimte hebt, het zwembad. Het lekdetectiebedrijf gebruikt een zogenaamde waterstofdetector om de lekkage te vinden.

Hoe werkt een rookproef?
Met een rookproef maakt het lekdetectiebedrijf alle leidingen leeg. Met behulp van een compressor worden de leidingen leeg geperst, zodat er eigenlijk alleen maar lucht in zit. Daarna wordt waterstofgas in de leidingen gepompt. Omdat dit lichter dan lucht is, zoekt het snel een weg naar buiten. Waar het zich een weg naar buiten begeeft, slaat de meter van het lekdetectiebedrijf aan. Daar zit de lekkage en dus ook de oplossing voor het probleem.

Na de diagnose
Heeft de rookproef gewerkt? Dan is het zaak om zo veel mogelijk te voorkomen dat de lekkage zich verder kan ontwikkelen en direct naar een oplossing toe te werken. Het lekdetectiebedrijf en over het algemeen ook de loodgieter, kan hier goed in adviseren.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie